top of page

Li-Li

Olay, uzun yıllar önce Çin’de yaşandı. Li-Li adlı bir kız evlendi ve kocası ve kayın validesi ile birlikte yaşamaya başladı. Kısa bir süre sonra Li-Li, kayın validesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anladı. İkisinin kişiliği tamamen farklıydı, bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açıyordu. Çin geleneklerine göre bu hoş bir davranış değildi ve çevrenin tepkisini çekmişti. Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin-kaynana kavgalarından dolayı ev ortamı dayanılmaz hale gelmişti. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın, doğruca babasının arkadaşı olan baharatçıya koştu ve derdini anlattı.

Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırladı ve bunu kayın validesi için yaptığı yemeklerin içine, 3 ay boyunca, her gün azar azar koymasını söyledi. Zehir az az verilecek, böylece kayın valideyi gelinin öldürdüğü belli olmayacaktı. Yaşlı adam, genç kadına şüphe çekmemek için kayın validesine çok iyi davranmasını, ona en güzel yemekleri yapmasını tembih etti. Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın söylediklerini aynen uyguladı. Her gün en güzel yemekleri yaparak kayın validesinin tabağına zehri azar azar damlattı. Kimse şüphelenmesin diye de ona çok iyi davrandı. Bir süre sonra kayın validesi de bu güzel davranışlar karşısında oldukça değişti ve Li-Li’ye kendi kızı gibi davranmaya başladı.

Evde artık barış rüzgarları esiyordu. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissetti. Yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tuttu ve yaşlı adama, o ana kadar kayın validesine verdiği zehirleri, onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı. Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordu.

Yaşlı adam, gözyaşları içinde konuşan Li-Li’ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı. “Sevgili Li-Li” dedi. “Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayın valideni sadece daha da güçlendirdin, hepsi bu. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen kayın validene iyi davrandıkça o zehir de dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı. Böylece siz gerçek ana-kız oldunuz.”


41 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


Tayfun Yardimciel
Tayfun Yardimciel
Dec 24, 2018

Ty

Like
bottom of page